KALENDER SPRUTTEN BLIV MEDLEM GALLERI KONTAKT LOG IND DJURS-RANDERS AFD.

Hvad er Dansk Folkehjælp.

Dansk Folkehjælp er en frivillig humanitær organisation, som efter en arbejdsulykke i cirkusbygningen blev stiftet 31. juli 1907 under navnet Arbejdernes Samariter Forening.

I 1933 blev navnet ændret til Arbejdernes Samariter Forbund.

I 1962 blev navnet ændret til ASF-Dansk Folkehjælp.

I 2010 blev navnet ændret til Dansk Folkehjælp.


Organisationens oprindelig formål var at uddanne arbejdere i den voksende industri, så de blev i stand til at yde førstehjælp til kollegaer, der blev udsat for ulykker. På den måde ønskede man at mindske de økonomiske problemer, der opstod i kølvandet på arbejdsulykkerne.

I dag uddanner Dansk Folkehjælp Folkehjælp årligt ca. 30.000 personer på førstehjælpskurser. Sideløbende forestår organisationen samaritervagter med sine cirka 5.000 aktive samaritter ved store møder, rockkoncerter, idrætsarrangementer etc.

Også socialt arbejde og internationalt hjælpearbejde er en del af Dansk Folkehjælps formål.

På det sociale område arrangerer Dansk Folkehjælp hvert år sommerlejre for fysisk og psykisk handicappede og ferielejre for pensionister og ældre handicappede. Siden ulykken i Tjernobyl har Dansk Folkehjælp hvert år afholdt ferielejre for cirka 1000 børn fra Tjernobyl

En del af Dansk Folkehjælps 64 afdelinger landet over driver endvidere besøgstjenester, og laver arrangementer, eller stiller med hjælpere for handicappede

Internationalt har Dansk Folkehjælp specialiseret sit hjælpearbejde i form af fødevarepakker, genhusningsprojekter, uddannelsesprojekter, landbrugsprojekter, adoptionsprojekter af børnehospitaler, støtte til børnehjem, plejehjem og hospitaler primært i Rusland, hvor Dansk Folkehjælp i øvrigt har sit eget kontor i Moskva.

Dansk Folkehjælps fremtidige strategi er at koncentrere sit hjælpearbejde om særligt udvalgte lande, hvor organisationen i øjeblikket arbejder på at oprette egne kontorer.

Dansk Folkehjælp afholder meget sjældent landsindsamlinger, men tilvejebringer sine midler gennem målrettede sponsorater.

I Danmark har mange af Dansk Folkehjælps medlemmer gennem årene lokalt engageret sig aktivt i integrationsarbejde enten ved egne initiativer eller i samarbejde med Dansk Flygtningehjælps lokale integrationsafdelinger

Dansk Folkehjælp Djurs-Randers, Åstrupskrænten 11, 8500 Grenaa, cvr. 3084 2677